Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

 

Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Kada vaša kompanija raste rastu I vaše tehničke I mrežne potrebe. Ponekad čak I jednostavna primena najnovijeg OS hotfiksa ili osiguranje da vaše definicije virusa budu najnovije se može pretvoriti u pravi haos kada se zadatak mora izvesti na nekoliko stotina ili hiljada računara u vašoj organizaciji.

 

Virtuelna desktop infrastruktura omogućava vašim IT stručnjacima da sa centralnog mesta regulišu klijente što dovodi do beneficijalnog iskustva za korisnike I IT administratore.

 

Šta je VDI

Ponekad zvana desktop virtuelizacija, infrastruktura virtuelnog desktopa ili VDI je kompjuterski model koji dodaje slojeve virtuelizacije između servera I desktop računara. Instaliranjem virtuelizacija umesto tradicionalnih operativnih sistema administratori mreže mogu pružiti krajnjim korisnicima mogućnost pristupa na bilo kojoj lokaciji kao I slična iskustva sa računarima povećavajući bezbednost širom organizacije.

Neki IT eksperti povezuju akronim VDI sa VMware VDI integrisano desktop rešenje virtuelzacije. VMware VDI se smatra industrijskom standardnom viruelizacionom platformom a sva GNS rešenja u potpunosti podržavaju radne stanice VMwarw VDI.

 

VDI pruža veću sigurnost, korisničko iskustvo, kao I veću bezbednost podataka. Pošto VDI hostuje slike desktop u data centru, organizacija čuva osetljive podatke sigurnim u koprporativnim data centrima, a ne na krajnjim mašinama korisnika gde mogu biti izgubljeni, ukradeni ili unušteni. VDI efektivno redukuje rizik u svakom aspektu sredine korisnika.

Produktvniji krajnji korisnici:  sa VDI iskustvo krajnjeg korisnika ostaje poznato. Njihov desktop izgleda potpuno isto, a njihov kompjuter ima performanse kao I desktop pc, na kojima se osećaju sigurno I na koje su navikli. Sa infrastrukturnim virtuelnim desktopom ne postoji potreba za skupim seminarima obuke I neće biti potrebe za povećanjem osoblja ili poziva. Zadovoljstvo krajnjeg korisnika se povećava jer imaju veću kontrolu nad programima I opcijama potrebnim za njihov posao.

 

Druge prednosti VDI

Desktop računari se mogu namestiti u roku od nekoliko minuta a ne sati.

Kompjuteri klijenata imaju veću energetsku efektivnost I duži rok trajanja od tradicionalnih desktop računara.

IT troškovi su umanjeni zbog manje potrebe za tehničkim osobljem podrške.

Stavke kompatibilnosti naročito sa korisničkim softverom.

Veća bezbednost.

GNS pomaže kompanijama da upravljaju sa svim aspektima korisničke sredine uključujući VDI.

Pojednostavljeni alati koriste bazu podataka koja se može kreirati I kontrolisati sa bilo kog računara, pa možete da strimujete I automatizujete mrežu I stacionarne procese. Najbolje od svega je što pojednostavljeni alati u potpunosti podržavaju VMware VDI I Windows radne stanice. Upoznavanje sa pojednostavljenim alatima može pomoći vašem poslovanju kako bi funkcionisao efikasnije I tečnije.